Zásady ochrany osobných údajov

ZÁSADY OCHRANY OSOBNÝCH ÚDAJOV

 

V súlade so zákonom č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov v znení neskorších predpisov s účinnosťou od 25.5.2018 (ďalej ako nový zákon).

Súčasťou týchto Zásad ochrany osobných údajov sú aj Cookie pravidlá.

 

Dotknutou osobou sa v tomto prípade rozumie:

  1. a) fyzická osoba, ktorá vykonala registráciu prostredníctvom registračného formulára,
  2. b) fyzická osoba, ktorá sa prihlásila do internetového obchodu,
  3. c) fyzická osoba, ktorá vykonala nákup,
  4. d) fyzická osoba, ktorá sa prihlásila na odber marketingových informácii.

 

Vo všetkých vyššie uvedených prípadoch sa vyžaduje, aby dotknutá osoba v zmysle §15, odsek (1) nového zákona vykonaním registrácie, prihlásením,  nákupom alebo prihlásením sa na odber marketingových informácii bola fyzická osoba, ktorá dovŕšila 16 rokov veku. Ak má dotknutá osoba menej, ako 16 rokov, takéto spracúvanie osobných údajov je zákonné iba za podmienky a v rozsahu, v akom takýto súhlas poskytol alebo schválil jej zákonný zástupca.

 

Prevádzkovateľom v zmysle  nového zákona §5, odsek (o) sa rozumie: 

iFox s.r.o.,  zapísaná v OR súdu Nitra zložka 44861/N.

Senný trh 1

94501 Komárno

Slovenská republika

IČO: 51312441

DIČ: 2120671542

Tel.: 0901770809

E-mail: info@ifox.sk

https://ifox.sk

(ďalej ako prevádzkovateľ)

 

Osobnými údajmi v zmysle nového zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov v znení neskorších predpisov a o zmene a doplnení niektorých zákonov sú osobnými údajmi údaje, ktoré priamo alebo nepriamo identifikujú fyzickú osobu, hlavne na základe všeobecne použiteľného identifikátora, iného identifikátora alebo online identifikátora.

 

Prevádzkovateľ spracúva tieto osobné údaje:

Osobné údaje Objednávkový a reklamačný formulár Registrácia Prihlásenie Newsletter
Meno a priezvisko, titul Áno Áno Nie Nie
Celá adresa, mesto a PSČ Áno Áno Nie Nie
Štát Áno Áno Nie Nie
Telefón Áno Áno Nie Nie
E-mailová adresa Áno Áno Áno Áno
IP adresa Áno Nie Áno Áno
Kategória osobných údajov Bežné osobné údaje Bežné osobné údaje Bežné osobné údaje Bežné osobné údaje
Kategória dotknutých osôb Zákazníci, zamestnanci odberateľov Zákazníci, zamestnanci odberateľov Zákazníci, zamestnanci odberateľov Zákazníci, zamestnanci odberateľov
Účel spracúvania Plnenie zo zmluvy Registrácia zákazníka, evidencia Zabezpečenie prihlásenia Zasielanie marketingových informácii
Právny základ § 13, odsek 1, písmeno b) § 13, odsek 1, písmeno a) § 13, odsek 1, písmeno a) § 13, odsek 1, písmeno a)
Súhlas dotknutej osoby Nevyžaduje sa áno áno Áno
Doba spracúvania 10 rokov Do zrušenia súhlasu zo strany dotknutej osoby Do zrušenia súhlasu zo strany dotknutej osoby Do zrušenia súhlasu zo strany dotknutej osoby
Kategória príjemcov Slovenská pošta, a.s., Iný oprávnený subjekt Iný oprávnený subjekt Iný oprávnený subjekt Iný oprávnený subjekt
Označenie tretej krajiny Prenos sa neuskutočňuje Prenos sa neuskutočňuje Prenos sa neuskutočňuje Prenos sa neuskutočňuje

 

Zákonnosť a právny základ spracúvania

Spracúvania osobných údajov v objednávkovom formulári je realizované na základe právneho základu § 13, odsek 1, písmeno b) nového zákona –  spracúvanie osobných údajov je nevyhnutné na plnenie zmluvy, ktorej zmluvnou stranou je dotknutá osoba, alebo na vykonanie opatrenia pred uzatvorením zmluvy na základe žiadosti dotknutej osoby.

Spracúvania osobných údajov v reklamačnom formulári je realizované na základe právneho základu § 13, odsek 1, písmeno b) nového zákona –  spracúvanie osobných údajov je nevyhnutné na plnenie zmluvy, ktorej zmluvnou stranou je dotknutá osoba, alebo na vykonanie opatrenia pred uzatvorením zmluvy na základe žiadosti dotknutej osoby.

Spracúvanie osobných údajov v registračnom formulári  je realizované na základe právneho základu § 13, odsek 1, písmeno a) nového zákona – dotknutá osoba vyjadrila súhlas so spracúvaním svojich osobných údajov aspoň na jeden konkrétny účel. Súhlas dotknutej osoby je vyjadrený vykonaním registrácie.

Spracúvanie osobných údajov v prihlasovacom formulári a počas prihlásenia  je realizované na základe právneho základu § 13, odsek 1, písmeno a) nového zákona – dotknutá osoba vyjadrila súhlas so spracúvaním svojich osobných údajov aspoň na jeden konkrétny účel. Súhlas dotknutej osoby je vyjadrený vykonaním prihlásenia.

Spracúvanie osobných údajov v newslettri  je realizované na základe právneho základu § 13, odsek 1, písmeno a) nového zákona – dotknutá osoba vyjadrila súhlas so spracúvaním svojich osobných údajov aspoň na jeden konkrétny účel. Súhlas dotknutej osoby je vyjadrený vložením e-mailovej adresy do newslettra.

 

Ďalšie údaje, ktoré spracúvame v súvislosti s Vami:

Registračný formulár Dátum a čas registrácie,  šifrované heslo, kód lyoness (ak bol poskytnutý), iban a bic (ak boli poskytnutie), dodacia adresa (ak bola poskytnutá), IP adresa (anonymizovaná)
Prihlasovací formulár Vo vzťahu k zabezpečenému prihláseniu

Dátum a čas posledného prihlásenia / aktivity, prihlasovacie meno, IP adresa prihlásenia

 

Vo vzťahu k logom

Dátum a čas prihlásenia, prihlasovacie meno, IP adresa prihlásenia (anonymizovaná)

 

Práva dotknutej osoby:

Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať súhlas so spracovaním osobných údajov, ktoré sa jej týkajú. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založenom na súhlase pred jeho odvolaním. Dotknutá osoba môže súhlas odvolať rovnakým spôsobom akým súhlas udelila.

Dotknutá osoba má ďalej právo požadovať od prevádzkovateľa prístup k osobným údajom týkajúcich sa dotknutej osoby, o práve na opravu osobných údajov, právo na vymazanie osobných údajov alebo o právo na obmedzenie spracúvania osobných údajov, o právo namietať spracúvanie osobných údajov, ako aj o právo na prenosnosť osobných údajov.

 

Spracúvanie osobných údajov zo strany prevádzkovateľa sa riadi:

Zásada zákonnosti (§ 6 nového zákona)

Osobné údaje možno spracúvať len zákonným spôsobom a tak, aby nedošlo k porušeniu základných práv dotknutej osoby.

 

Zásada obmedzenia účelu  (§ 7 nového zákona)

Osobné údaje sa môžu získavať len na konkrétne určený, výslovne uvedený a oprávnený účel a nesmú sa ďalej spracúvať spôsobom, ktorý nie je zlučiteľný s týmto účelom; ďalšie spracúvanie osobných údajov na účel archivácie, na vedecký účel, na účel historického výskumu alebo na štatistický účel, ak je v súlade s osobitným predpisom a ak sú dodržané primerané záruky ochrany práv dotknutej osoby podľa § 78 ods. 8, sa nepovažuje za nezlučiteľné s pôvodným účelom.

 

Zásada minimalizácie osobných údajov  (§ 8 nového zákona)

Spracúvané osobné údaje musia byť primerané, relevantné a obmedzené na nevyhnutný rozsah daný účelom, na ktorý sa spracúvajú.

 

Zásada správnosti  (§ 9 nového zákona)

Spracúvané osobné údaje musia byť správne a podľa potreby aktualizované; musia sa prijať primerané a účinné opatrenia na zabezpečenie toho, aby sa osobné údaje, ktoré sú nesprávne z hľadiska účelov, na ktoré sa spracúvajú, bez zbytočného odkladu vymazali alebo opravili.

 

Zásada minimalizácie uchovávania  (§ 10 nového zákona)

Osobné údaje musia byť uchovávané vo forme, ktorá umožňuje identifikáciu dotknutej osoby najneskôr dovtedy, kým je to potrebné na účel, na ktorý sa osobné údaje spracúvajú; osobné údaje sa môžu uchovávať dlhšie, ak sa majú spracúvať výlučne na účel archivácie, na vedecký účel, na účel historického výskumu alebo na štatistický účel na základe osobitného predpisu a ak sú dodržané primerané záruky ochrany práv dotknutej osoby podľa § 78 ods. 8.

 

Zásada integrity a dôvernosti  (§ 11 nového zákona)

Osobné údaje musia byť spracúvané spôsobom, ktorý prostredníctvom primeraných technických a organizačných opatrení zaručuje primeranú bezpečnosť osobných údajov vrátane ochrany pred neoprávneným spracúvaním osobných údajov, nezákonným spracúvaním osobných údajov, náhodnou stratou osobných údajov, výmazom osobných údajov alebo poškodením osobných údajov.

 

Zásada zodpovednosti  (§ 12 nového zákona)

Prevádzkovateľ je zodpovedný za dodržiavanie základných zásad spracúvania osobných údajov, za súlad spracúvania osobných údajov so zásadami spracúvania osobných údajov a je povinný tento súlad so zásadami spracúvania osobných údajov na požiadanie úradu preukázať.

 

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám

Prevádzkovateľ poskytuje osobné údaje dotknutej osoby v rozsahu: meno, priezvisko, titul, adresa, mesto, štát, telefonický kontakt, e-mailový kontakt tretím stranám za účelom plnenia zmluvy – doručenia tovaru a služieb – kuriérske a doručovateľské spoločnosti, ktoré poskytujú svoje služby na základe osobitného zákona (napr. zákon č. 324/2011 Z. z. o poštových službách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

Zoznam kuriérskych a doručovateľských spoločností:

 

 

Zodpovedná osoba u prevádzkovateľa od 25.05.2018

Bianka Liška Lõrincz

Email: info@ifox.sk

Korešpondenčná adresa: Tržničné námestie 4810, 945 01 Komárno, Slovenská republika

 

Súbory cookie

 

Tieto zásady obsahujú informácie o tom, ako tento internetový obchod používa súbory cookie a podobné technológie v zmysle smernice EÚ o ochrane súkromia a elektronických komunikáciách.

S cieľom zabezpečiť riadne fungovanie tejto webovej lokality ukladáme na vašom zariadení malé dátové súbory – cookie.

 

Čo sú súbory cookie?

Súbor cookie je malý textový súbor, ktorý webová lokalita ukladá vo vašom počítači alebo mobilnom zariadení pri jej prehliadaní. Vďaka tomuto súboru si webová lokalita na určitý čas uchováva informácie o vašich krokoch a preferenciách (ako sú prihlasovacie meno, jazyk, veľkosť písma a iné nastavenia zobrazovania), takže ich pri ďalšej návšteve lokality alebo prehliadaní jej jednotlivých stránok nemusíte opätovne uvádzať.

 

Ako používame súbory cookie?

Táto webová lokalita používa internetovú analytickú službu Google Analytics, ktorú poskytuje spoločnosť Google, Inc. („Google“). Google Analytics využíva tzv. cookies, ktoré predstavujú textové súbory umiestnené vo vašom počítači. Ich účelom je pomôcť analyzovať spôsoby využitia internetovej stránky zo strany používateľov. Informácie o použití stránky (vrátane vašej IP adresy), ktoré takýto súbor vytvorí, sa odošlú spoločnosti Google a budú uložené na serveroch v Spojených štátoch amerických. Google využije tieto informácie na hodnotenie využitia internetovej stránky. Výsledkom hodnotenia sú správy o aktivitách na internetovej stránke pre jej správcov. Google takisto poskytuje ďalšie služby, ktoré sa týkajú aktivít na internetových stránkach a využívania internetu. Google môže poskytnúť tieto informácie tretím stranám, ak to vyžaduje zákon alebo v prípade, ak tretie strany spracúvajú informácie v mene spoločnosti Google. Google nebude spájať vašu IP adresu so žiadnymi inými údajmi, ktoré má vo svojich archívoch. Použitie súborov „cookie“ môžete odmietnuť zvolením príslušných nastavení vo vašom prehliadači. Upozorňujeme však, že v takom prípade nebudete môcť plnohodnotne využívať tieto stránky. Používaním týchto internetových stránok dávate svoj súhlas k spracovaniu vašich údajov spoločnosťou Google takým spôsobom a na také účely, ako je uvedené vyššie.

 

Ako kontrolovať súbory cookie

Súbory cookie môžete kontrolovať a/alebo zmazať podľa uváženia. Môžete vymazať všetky súbory cookie uložené vo svojom počítači a väčšinu prehliadačov môžete nastaviť tak, aby ste im znemožnili ich ukladanie. V takomto prípade však pravdepodobne budete musieť pri každej návšteve webovej lokality manuálne upravovať niektoré nastavenia a niektoré služby a funkcie nebudú fungovať.

 

Ako odmietnem a vymažem cookies?

Súbory cookies nepoužijeme na zhromažďovanie identifikovateľných informácií o návštevníkovi. Avšak v prípade, že tak budete chcieť urobiť, môžete si vybrať a odmietnuť alebo zablokovať cookies tým, že zmeníte nastavenia vášho prehliadača. Berte na vedomie, že väčšina prehliadačov automaticky akceptuje cookies, takže ak si neprajete používať cookies, bude potrebné ich aktívne vymazať alebo zablokovať. Informácie o používaní cookies v prehliadačoch v mobilných telefónoch a podrobnosti, ako odmietnuť alebo vymazať takéto cookies, nájdete v príručke vášho mobilného telefónu alebo internetového prehliadača.

 

Informácia o používaní cookie

Nad touto webovou lokalitou sa vám zobrazí informácia o používaní súborov cookie. Kliknutím na akceptáciu (zelená ikonka) sa do vášho počítača uloží súhlas (cookies s názvom cooki_akcept a hodnotou 1), ktorý bude platný 365 dní od udelenia súhlasu alebo zmazania cookie. Následne vás webová lokalita vyzve pre opätovné udelenie súhlasu.

 

Žiadosť o prístup k osobným údajom

V zmysle § 19, odsek (2), písmeno b) nového zákona o ochrane osobných údajov č. 18/2018 Z.z. máte právo na získanie prístupu k Vaším osobným údajom, ktoré o Vás spracúvame. Prístup a prenos osobných údajov môžete vykonať na základe vloženia vašej e-mailovej adresy nižšie. E-mailová adresa sa používa ako jedinečný identifikátor dotknutej osoby.

Menu

Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.

Nastavenia cookies na tejto webovej stránke sú nastavené na "Povoliť cookies" vám prehliadanie možné skúsenosti. Ak budete pokračovať na používanie tejto webovej stránky bez zmeny nastavenia cookies alebo kliknite na tlačidlo "Prijať" nižšie potom dávate súhlas k tomu.

Zavrieť